Seramik Ustası Nedir, Ne İş Yapar?

27.11.2020
Seramik Ustası Nedir, Ne İş Yapar?

Seramik ustası zeminlere veya duvarlara belirli taş çeşitleri döşeyen kişilerdir. Seramik ustaları banyo, tuvalet, koridor, mutfak, oda ve dış cephelerine uygulanır. Kişiler bu taşları dekorasyona uygun bir şekilde işlemektedir. Kişiler evinin farklı bölümleri için bu ürünleri tercih edebilir. Sizde alanında uzman seramik ustaları için bizi tercih edebilirsiniz.

Seramik Ustalarının Görevleri Nedir?

Seramik ustalarının işinde oldukça tecrübeli ve iyi olması gerekmektedir. Özellikle zemin döşeyecek olan ustaların bu konu hakkında iyi bir itibara sahip firmada çalışması gerekmektedir. Seramik ustalarının görevleri ise şu şekildedir;

  • Döşeme yapacağı zemini tespit etme, proje hazırlama.
  • Seramikleri uygun bir hale getirmek.
  • Yapıştırılacak harcı seçmek ve bunu uygulamak.
  • Seramik veya uygulanacak olan benzeri fayansları hazırlayıp iyi bir şekilde yerleştirmek
  • Süpürgelikleri yapmak, derzleri çekmek ve hazırlamak.
  • Seramikleri temizleyerek, yüzeyi iyi bir hale getirmek.

Seramik Döşeme İçin Tercih Edilebilecek Ürünler Nelerdir?

Seramik döşeme için gereken malzemelerin iyi seçilmesi gerekmektedir. Birçok malzeme arasında ustaların en kaliteli olanını tespit etmesi gerekmektedir. Malzeme listesinin projenin başından belli olması, projenin daha hızlı bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olmaktadır. Seramik döşemek için kullanılabilecek aletler şu şekildedir;

  • Seramik Malası
  • Seramik Derz Malası
  • Düz Mala
  • Lastik Tokmak
  • Çekiç
  • Seramik Pensesi
  • Seramik İçin Takoz
  • Derz Artısı
  • Seramik
  • Seramik Harcı
  • Derz Dolgusu

Bu işlerin özellikle uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Döşeme sırasında yapılacak en ufak hata, bütün seramiklerin boşa gitmesine sebep olabilir. Bundan dolayı bizimle iletişime geçerek, hiçbir zahmete girmeden uygun fiyatlı bir şekilde işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Seramik Döşeme Nasıl Yapılır?

Seramik döşeme yapılması için öncelikle iyi bir proje hazırlanması gerekmektedir. Seçeceğiniz seramiğin, kaplama yapacağınız alana göre sayısını belirlemeniz gerekmektedir. Seramik ölçüsü almak son derece zordur, bundan dolayı uzman kişiler tarafından destek alabilirsiniz.

Seramikler Nasıl Dizilmelidir?

Seramik döşemede öncelikle herhangi bir malzeme kullanılmaması gerekmektedir. Bunun için ilk olarak seramikleri yere koyunuz. Seramiklerin alanı tam olarak kapladığına emin olunuz. Özellikle model düzenini tam olarak belirlemeniz gerekmektedir. Seramiklerin duvarla eşit olmaması durumunda, belirli noktaları kırılabilir. Ancak bu işi bilmeyen birinin yapması kişinin can sağlığına zarar verebilir. Bundan dolayı işinde uzman kişiler tarafından destek almanız gerekmektedir. Seramikleri dizdikten sonra harçla zemine yaymanız gerekmektedir.

Seramik Harcı Nasıl Yayılır?

Seramik harcı şekiller belli olduktan sonra sürülmektedir. Bunun için seramiklerin kalkması ve harcın sürülmesi gerekmektedir. Sürülen harcın tabakasının çok olmaması ve az olmaması gerekmektedir. Bu çok ince bir ayrıntıdır. Bu aşamada malayla zemini kaplamanız gerekmektedir. Zemini kapladıktan sonra, seramik karosunun altına da harç sürmeniz gerekmektedir. Harcı tamamen kullandıktan sonra yerleştirme aşamasına geçilmesi gerekmektedir.

Harç Uygulamasından Sonra Dikkatle Yerleştirin!

Harç uygulamasından sonra, yavaş bir şekilde seramikleri bastırmanız gerekmektedir. Bu aşama seramiklerin yerleştirilmesi için tercih edileceği en önemli aşamalardan biridir. Düzgün yerleştirmediğiniz karoların ileri ve geri oynatmanız gerekmektedir. İyi bir şekilde bastırılması hava boşluklarını yok etmektedir. Özellikle iyi yerleştirilmesi, seramiğin düzgün ve sağlam  bir şekilde kalmasına yardımcı olmaktadır. Seramiklere sıkı bir baskı uygulanması gerekmektedir, bununla beraber ekstra seramik paketini bu aşamada kullanabilirsiniz. Her bir seramiği tek tek zemine uygulamanız gerekmektedir. Uygulama sonrasında arkasına ince bir harç koymanız gerekmektedir. Diğer seramiklere geçtikten sonra, iki seramik arasındaki mesafeyi iyi tespit etmeniz gerekmektedir. Evinize yeni seramiklerle kaplamak için işinde uzman ekibimiz tarafından destek alabilirsiniz. Ekibimiz size yüzde yüz kaliteyle destek vermekten gurur duyar.

 

Tümü